חבילות לידה » מוצרים מומלצים וסקירות – בייבילאב » איפה הכי בטוח להתקין את כסא הבטיחות במכונית?

איפה הכי בטוח להתקין את כסא הבטיחות במכונית?

לקבלת ייעוץ ע"י מתקין מוסמך ניתן להתקשר ל 050-5339030

החוק בישראל מחייב את ההורים להגן על הילדים הנוסעים ברכב באמצעות מושבי בטיחות המתאימים לגיל ולמשקל הילד. המקום שנחשב לבטוח ביותר ברכב הוא המושב האחורי, כאשר מחקרים בארץ ובעולם מצביעים בברור כי הכי בטוח להתקין את כסא הבטיחות במכונית במרכז המושב האחורי, אך אם אין ברירה אפשר להתקין את מושב הבטיחות באחד הצדדים.

חשוב להדגיש כי רוב ההורים אינם חוגרים נכון את הילדים במושבי הבטיחות, לרוב מחוסר הכרות עם הנושא. לכן, ההמלצה היא להגיע לאחד מסניפי רשת בייבי לאב על מנת לקבל סיוע בבחירת מושב הבטיחות המתאים והנכון לגיל ולמשקל הילד ולהתקנת כסאות הבטיחות על ידי מנהלי הסניפים שעברו הכשרה מקצועית בארגון בטרם, ארגון המוכר על ידי הממשלה ומשמש גם כנציג ארגון Safe Kids World Wide.

הגנה על הילדים הנוסעים ברכב  

בעבר הלא רחוק לא הייתה מודעות לחשיבות מושבי הבטיחות ברכב ולאופן חיבור המושב. כיום ההורים מודעים לחשיבות הנושא, אך עדיין רובם אינם מתקינים את כסא הבטיחות בצורה תקנית ונכונה. לכן ילדים רבים נמצאים בסיכון גבוה לפציעות קשות ולחבלות גופניות במקרה תאונה, כאשר מקרי מוות רבים ניתן היה למנוע לו ההורים היו מושיבים את ילדם בכסא בטיחות איכותי המתאים לגיל ולמשקל הילד.

ההמלצה של אנשי המקצוע בארץ ובעולם – היא להתקין את מושב הבטיחות באמצע או בצד המושב האחורי ברכב. עם זאת, חשוב לקרוא את המלצות יצרן הרכב המופיעות בספר המצורף לרכב חדש, אפשר למצוא את המידע גם באתרים של מותגי הרכב השונים, וכמובן כדאי להיעזר במומחים לנושא. ברכבים המודרניים יש אמצעי מיגון בטיחותיים כמו התקן ISOFIX, יש לעגן את מושב הבטיחות בהתאם להוראות היצרן וחשוב להדק גם את חגורות הבטיחות על מנת להגן על הילדים.

על פי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים – יש להסיע ילדים עד גיל 10 במושבי בטיחות בהתאם לגיל, לגובה ולמשקל. תינוקות עד גיל שנתיים מומלץ לרתום במושב בטיחות מתאים נגד כיוון הנסיעה. עם זאת, ראוי לציין כי החוק בישראל קובע  כי חובה להושיב תינוק נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה, במידה ומושיבים את התינוק במושב הקדמי יש לוודא כי כרית האוויר אינה פעילה. חל איסור מוחלט להושיב תינוק במושב הקדמי מול כרית אוויר פעילה, זו סכנה לפגיעה קשה בשעת תאונה מאחר וכרית האוויר עלולה למחוץ את ראשו של הפעוט ולגרום לחבלה קשה ובמקרה קיצוני למוות.

ההמלצה של ארגון בטרם – להושיב תינוקות עד גיל שנתיים בסלקל או במושב בטיחות משולב המתאים להתקנה עם או נגד כיוון הנסיעה. יש להתקין את מושב הבטיחות בזווית של 45 מעלות ביחס למושב של הרכב, וחשוב להדק היטב את חגורות הבטיחות כך שמיקומן יהיה מתחת לכתפיו של התינוק. מחקרים בינלאומיים בתחום הבטיחות הוכיחו כי פעוטות בגילאי שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי חמש ומעלה בהשוואה לילדים היושבים עם כיוון הנסיעה.

מושבי בטיחות לפי גילאים

ילדים בגילאי שנתיים עד חמש שנים – מומלץ להושיב במושב בטיחות מתאים לגילם ולמשקלם, עם כיוון הנסיעה, ורק במושב האחורי. כאמור, מומלץ להושיב את הילד במרכז המושב האחורי, ורק אם אין אפשרות אחרת להושיב את הילד בצד. חשוב לרכוש מושב בטיחות מתאים לגילאים אלה, מושב עם חגירה פנימית. יש לוודא כי הילד יושב בצורה זקופה, לפני התחלת הנסיעה חשוב לוודא כי החגורות מהודקות על גופו ואינן מפריעות לו, כך בזמן תאונה עוצמת הפגיעה בגוף הילד פוחתת משמעותית בגלל חלוקת האנרגיה על פני מספר נקודות אחיזה.

ילדים בגילאי 5-10 – מומלץ להושיב במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר) עם משענת גב, בהתאם למאפייני הילד. חשוב לזכור כי חגורות הבטיחות ברכב מיועדות למבוגרים, לכן ישיבה במושב בטיחות מגביה מתאימה את חגורת הבטיחות למידותיו של הילד. חגורת הבטיחות חייבת להיות ממוקמת על אגן הירכיים ובמרכז בית החזה, כך במקרה תאונה החגורה מגנה על הילד ושומרת עליו מפני נזק רב.

כאשר משקלו של הילד מעל 18 ק"ג וגובהו מתחת ל-145 ס"מ – יש להושיב אותו בבוסטר ולהדק את החגורות היטב. חשוב לוודא כי הילד לא מעביר את חגורת הכתף מאחורי הגב או מתחת לבית השחי. אם אין ברכב משענת ראש מומלץ לרכוש בוסטר עם משענת גב וראש, ישנם דגמים בטיחותיים עם הגנה לצדי הראש.

ילדים מעל גיל 10 – המתאימים לעבור מבוסטר לחגורות הבטיחות המותקנות ברכב, יש להושיב רק במושב האחורי. המעבר מבוסטר לחגורת הבטיחות ברכב אפשרי רק כאשר הברכיים מתקפלות בזווית 90 מעלות בזמן הישיבה ברכב, כאשר הילד אינו מחליק ממקומו במהלך הנסיעה, וכאשר חגורת הבטיחות מהודקת על אגן הירכיים ולא עולה לבטן וחגורת הכתף ממוקמת במרכז בית החזה.

3 כללים חשובים

חשוב להדגיש כי בחירת מושב בטיחות מתאים למאפייני הילד וגילו, התקנה נכונה ובטוחה של כסא הבטיחות ברכב וחגירה נכונה של הילד, מבטיחים נסיעה בטוחה ושמירה על הילדים. אין להקל ראש בנושא, וחשוב לדעת כי גם למושבי הבטיחות ולסלקלים יש תאריך תפוגה, לכן חשוב לבדוק האם המושב עדיין בתוקף. כאמור, ההמלצה של כל אנשי המקצוע בתחום הבטיחות היא להושיב את הילד במושב האחורי. אמנם, לעתים ישנם אילוצים המחייבים את ההורה להושיב את התינוק במושב ליד הנהג, לכן על ההורה לוודא כי כרית האוויר אינה מופעלת וכמובן לחבר נכון את המושב.

הניסיון מוכיח כי כ-70% מההורים בישראל אינם מחברים נכון את מושבי הבטיחות ברכב. קיים גם בלבול רב בנושא ורבים מההורים אינם מודעים להוראות החוק המחייב ולהמלצות של גורמי הבטיחות, ובראשם ההמלצות של ארגון בטרם. ניתן להימנע ממקרי מוות ומפציעות גופניות קשות אם מקפידים על התקנה נכונה של כסא הבטיחות ברכב. מעבר להתקנה הנכונה, על ההורים או הנהג ברכב לוודא כי הילד יושב בנוחות וחגור בהתאם להוראות היצרן ולהמלצות אנשי המקצוע.

הורים רבים ממהרים להעביר את הילד מסלקל למושב בטיחות עם או ללא משענת ראש, ומשם לבוסטר. הם אינם קוראים בעיון את הוראות יצרני הרכב ומושבי הבטיחות, חלק מההורים מתעלמים גם מהחוק המחייב שימוש בחגורות בטיחות, הם מסכנים את עצמם ואת הילד.

רוב התאונות הקטלניות הן חזיתות

מן הראוי שכל ההורים ידעו כי רוב התאונות הקטלניות הן חזיתות, כלומר פגיעה מקדימה. לכן, הסטטיסטיקה מוכיחה כי ככל שמושב הבטיחות מרוחק ממקום הפגיעה כך רמת הבטיחות וההגנה על הילד גבוהה יותר באופן משמעותי.

כדי להתקין נכון את כסא הבטיחות במכונית שלכם ועל מנת לרכוש מושב בטיחות איכותי, מומלץ להגיע לאחד מסניפי רשת בייבי לאב. מנהלי הסניפים שלנו עברו הכשרה מקצועית להתקנת מושבי בטיחות על ידי ארגון בטרם, כך תוכלו גם לרכוש מושב בטיחות מתאים לגיל, למשקל ולגובה הילד ולקבל הדרכה מקצועית שיכולה להציל את חיי הילד.

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב

ברייטקס פופלר

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב הודות לרוחב כסא צר במיוחד רק 43 ס"מ בשילוב טכנולוגיית הידוק בנעילה Click Tight.

שער בטיחות ללא קדיחה

שער בטיחות ללא קדיחה

שער בטיחות ללא קדיחה הוא הפתרון האידיאלי הנוח והזול להורים שרוצים להגן על ילדיהם ולמנוע מהם גישה לאזורים מסוכנים בבית כמו:מדרגות, שירותים אמבטיה מחסן ועוד… שער בטיחות מקנה להורים ביטחון שהילד לא יכול לזחול או ללכת למקומות המסוכנים בבית ושהוא נמצא תמיד במקום בטוח. השימוש בשער בטיחות מומלץ לכל ילד החל מהרגע שהוא מתחיל לזחול […]

טיפים להתקנת מושב בטיחות לתינוק ברכב

אבא חוגר את התינוק שלו במושב בטיחות

האם רכשתם מושב בטיחות לתינוק ואתם מעוניינים לדעת היכן ואיך להתקין את המושב ברכב? ובכן, על פי הסטטיסטיקה בארץ ילדים רבים נפגעים מדי שנה בתאונות דרכים, במקרים רבים מושב הבטיחות מציל את חייהם ומונע פגיעות קשות בגופם. לכן, חשוב להתקין את מושב הבטיחות בהתאם להוראות היצרן ועל פי הכללים המחייבים, התקנה נכונה במיקום נכון ברכב […]

מבחני ריסוק

תינוק ישן בכסא בטיחות ברכב

כאשר מדברים על מבחני ריסוק לכסאות בטיחות, הכוונה היא למבחן הבודק את עמידותם של כסאות לילדים, אשר אמורים לספק הגנה לתינוקות ולילדים, בזמן שהותם ברכב. מבחני ריסוק למושבי בטיחות נחלקים בעיקרם לשניים: אמריקאי ואירופאי. כלומר, כסא בטיחות אשר עומד באחד משני המבחנים זוכה לקבל תו תקן התואם את המבחן שעבר: תקן אמריקאי (FMVSS 213) או […]