מבחני ריסוק למושבי בטיחות

לקבלת ייעוץ ע"י מתקין מוסמך ניתן להתקשר ל 050-5339030

מדי שנה מתקיימים מבחני ריסוק למושבי בטיחות, גם השנה נערכו המבחנים החשובים בהתאם לתקינה החדשה והמחייבת באירופה. כדאי לדעת כי התקינה האירופאית מסוג ELR נחשבת למועדפת בישראל, אך יש גם תקינה אמריקאית לפי התקן 213-FMVSS. ריבוי התקנים עשוי לגרום לבלבול אצל הצרכן בבואו לרכוש מושב בטיחות לילד, לכן חשוב לבחור כיסאות בטיחות רק בחברה מובילה המסייעת ללקוח לקבל החלטות נכונות ובעיקר חשובות ומצילות חיים.

לחצו כאן לקריאה על 10 כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ביותר לשנת 2019

במבחני הריסוק למושבי בטיחות בשנת 2018 נוספו בדיקות חדשות כמו התהפכות ובדיקת תאונות הנגרמות מצדי הרכב. מבחני הריסוק באירופה נחשבים למתקדמים במיוחד, הם כוללים היבטים רבים ומגוונים שלא קיימים במבחני ריסוק אחרים של מושבי בטיחות, ובנוסף הם נחשבים למאתגרים במיוחד עבור יצרני מושבי הבטיחות. תוצאות מבחני הריסוק נמדדות לפי סולם דירוג 1-5 כוכבים, אך במבחני הריסוק שעורך מגזין הצרכנות הידוע Consumer Reports הוחלט להחמיר ולהקשות על היצרנים לכן הדירוג הוא לפי 3-4 דרגות (Best, Better, Basic, כישלון).

כיצד מתבצעים מבחני ריסוק למושבי בטיחות בתקינה האירופאית?

רגע לפני שאנו צוללים לתוצאות של מבחני הריסוק למושבי בטיחות לשנת 2018 חשוב לדעת כי באירופה נהוג לבחון מושבי בטיחות לילדים עד משקל 18 ק"ג בעוד שבארצות הברית בוחנים מושבי בטיחות לילדים עד משקל 30 ק"ג. יש לזכור כי ילד ישראלי דומה במאפייניו כמו משקל וגובה לילד אירופאי. כמו כן, חשוב לזכור כי מבחני הריסוק מתבצעים בתנאי מעבדה על ידי אנשי מקצוע מנוסים המיומנים גם בהתקנה נכונה ובטיחותית של מושבי הבטיחות ברכב.

כדאי לדעת כי רוב ההורים אינם יודעים כיצד לעגן נכון את מושב הבטיחות  ברכבם, לכן ההמלצה של אנשי המקצוע היא להגיע למתקין מוסמך מטעם ארגון בטרם, ביניהם מנהלי הסניפים של רשת בייבי לאב שעברו את ההכשרה המקצועית ומסייעים להורים בישראל להתקין נכון את מושבי הבטיחות ולהגן על הילדים.

כמו כן, כיום מותקנים ברכבים החדשים מגוון אמצעים לעיגון מושבי הבטיחות, יש הבדל משמעותי בין רכבים המיוצרים באירופה לבין רכבים אמריקאים. כך לדוגמה ניתן למצוא ברכבי המודרניים שיטות עיגון שונות כגון:

  • איזופיקס קשיח עם רגלית לרצפה או רצועת רסן לאחור
  • איזופיקס גמיש עם רצועת רסן לאחור (LATCH)
  • חגורות בטיחות עם מנגנון נעילה מובנה
  • חגורות בטיחות עם מקבע חגורות מסוג Locking Clip
  • חגורות בטיחות עם התקן ריסון מסוג Click Tight

איזה מושב בטיחות כדאי לקנות בישראל לפי מבחני ריסוק?

מושב בטיחות יש לרכוש לפי גיל הילד, משקלו וגובהו, לתינוקות עד גיל שנתיים אפשר לרכוש סלקל או מושב בטיחות משולב, ויש להושיב את הילד עם פניו נגד כיוון הנסיעה. חשוב לציין כי בארץ מוכרים שני דגמים עיקריים של סלקל- קבוע או מזדמן. דגמים של סלקל קבוע מצוידים עם בסיס קבוע אותו מומלץ לעגן באמצעות התקני עיגון מסוג איזופיקס, עדיף לבחור סלקל קבוע העומד בתקן החדש ביותר מסוג i-Size, תקן זה מבטיח הגנה טובה יותר בתאונות צד.

על פי תוצאות מבחני הריסוק למושבי בטיחות זכה מושב הבטיחות של חברת ברייטקס (Britax) דגם BabySafe i-Size לציון 5, הציון הגבוה ביותר. ב-5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק זכו דגמים נוספים של סלקל קבוע אשר נמכרים בישראל, ביניהם- Cybex Aton Q i-Size ומושב הבטיחות JOIE i-Gemm i-Size. כפי שניתן לראות מושבי בטיחות מסוג סלקל קבוע בעלי תקן i-Size זוכים לציון הגבוה ביותר במבחני הריסוק לכן הם נחשבים מומלצים להורים לתינוקות.

להורים המרבים לנהוג ולהעביר את מושב הסלקל מרכב לרכב, למשל הורים המרבים להשתמש במוניות, מומלץ לרכוש סלקל מזדמן שקל להתקין בכל פעם ברכב אחר תוך שמירה על בטיחות הפעוט. במקרים אלה כדאי לרכוש סלקל מזדמן לרכב בעל תקינה אירופאית.

מושבי בטיחות מעל גיל אפס מומלץ לעגן ברכב באמצעות התקני עיגון מסוג איזופיקס קשיח או באמצעות מערכת עיגון מסוג Click Tight לחגורות בטיחות. אמנם ישנם דגמים איכותיים ובטיחותיים של מושבי בטיחות המיועדות לעיגון באמצעות מערכת עיגון גמיש (איזופיקס או חגורות בטיחות), אך קשה להתקין נכון את המושבים, לכן אין לוותר על התקנה מקצועית על ידי מתקין מורשה ומוסמך מטעם ארגון בטרם. הדגמים המומלצים של מושבי בטיחות מעל גיל אפס שקיבלו תוצאות גבוהות במבחני הריסוק הם: Maxi Cosi Axissfix Plus, Britax Advocate Click Tight, Recaro Zero1, Britax Marathon Click Tight. אחד הדגמים הבולטים שזכה לציון גבוה במבחני הריסוק ונחשב גם לדגם פופולרי בישראל הוא Britax Boulevard Click Tight, זהו מושב שקל להתקנה ברכב ונוח לתפעול, לכן הורים רבים בוחרים בו.

במבחני הריסוק שהתקיימו ב-2018 זכו מושבי בטיחות נוספים בציון גבוה, ביניהם Chicco NextFit, Graco Size4 me 65, Evenflo Triumph 65.

במבחני הריסוק נעשו מבחנים גם לבוסטרים עם או ללא גב. אנשי המקצוע ממליצים להורים לרכוש בוסטרים עם גב בגלל הבטיחות הגבוהה יותר, מומלץ לרכוש דגם איכותי ממותג מוכר הכולל עיגון לנקודות האיזופיקס ברכב המתאים לילדים במשקל עד 36 ק"ג. אם רוכשים דגם של מושב בטיחות בתקינה אמריקאית, לרוב המושב מיועד לילדים עד משקל 45 ק"ג, הסיבה לכך היא תופעת משקל היתר בקרב ילדים אמריקאים.

למה צריך להתייחס כשמסתכלים על תוצאות מבחני ריסוק?

רכישת מושב בטיחות לרכב אינה עניין של מה בכך, אמנם חשוב להתייחס לתוצאות מבחני הריסוק, במיוחד של מגזין הצרכנות Consumer Reports, אך יש לבדוק איזה התקני עיגון ומהו סוג חגורות הבטיחות שיש ברכב הפרטי או ברכב מהעבודה. בשנים האחרונות חל שינוי מהותי אצל יצרני הרכב, בעיקר האירופאים, מאחר ומשנת 2015 הפסיקו להתקין מנגנון Locking Clips בחגורות הבטיחות.

ראוי לציין כי בישראל נמכרים בעיקר רכבים עם חגורות בטיחות אירופאיות מסוג ELR, החגורות מצוידות במנגנון נעילה מובנית.

לפיכך, ההמלצה היא להתייחס לתוצאות המבחן כדי לבחור דגמים איכותיים ובטיחותיים של מותגי מושבי הבטיחות, אך אין למהר ולרכוש דגם זה או אחר שקיבל ציון 5 כוכבים או ציון Best  לפי מבחני ריסוק אחרים, אלא יש לבדוק האם המושב מתאים להתקני העיגון הקיימים ברכב ולסוג חגורות הבטיחות.

הנושא מבלבל הורים רבים, לכן אין זה פלא כי מומחים להתקנת מושבי בטיחות גילו כי כ-70% מההורים בישראל אינם מתקינים נכון את מושבי הבטיחות ברכב, זו סכנה מוחשית לילד בעת תאונה. כדי לשמור על חיי הילדים מומלץ גם לכם להגיע לאחד מסניפי רשת בייבי לאב ולקבל ייעוץ והדרכה כיצד להתקין נכון את מושב הבטיחות ואיך לבחור את הדגם הבא כאשר הילד גודל וצריך להושיב אותו במושב בטיחות המתאים לגילו ולמשקלו.

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב

ברייטקס פופלר

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב הודות לרוחב כסא צר במיוחד רק 43 ס"מ בשילוב טכנולוגיית הידוק בנעילה Click Tight.

איך בוחרים כסא בטיחות?

גרקו נאוטילוס בוסטר

איך בוחרים כיסא בטיחות או סלקל לתינוק היא שאלה שמעסיקה הורים רבים קודם כל קיימת השאלה הגדולה סלקל או כסא בטיחות ב 5 שנים האחרונות אנו עדים לשינוי העדפה אצל ההורים הצעירים וויתור על סלקל ורכישת כסא בטיחות המותאם לתינוק מגיל לידה להלן היתרונות והחסרונות שבבחירת כסא בטיחות על סלקל יתרונות כסא בטיחות כסא בטיחות […]

למה הכי משתלם לקנות חבילת לידה?

למה הכי משתלם לקנות חבילת לידה?

מה זה "חבילת לידה"? למה הכי משתלם לקנות חבילת לידה? תינוק חדש המתווסף למשפחה הוא אירוע מאוד מיוחד, המביא איתו המון התרגשות, חששות ושאלות רבות בנוגע למוצרים שאותם צריך לרכוש. במקום לקנות המון דברים שונים במקומות שונים, ובכל פעם לשאול את עצמך "האם קניתי כל מה שחשוב?" את יכולה לרכוש את כל הדברים החשובים והחיוניים […]

האם כדאי לרכוש בסיס לסלקל?

תינוקת יושבת בסלקל עם בסיס

לקבלת ייעוץ ע"י מתקין מוסמך ניתן להתקשר ל 050-5339030 אחת הדילמות המעסיקות את ההורים לתינוקות היא האם לרכוש סלקל עם בסיס או בלי. ההורים צריכים להחליט האם לרכוש מושב בטיחות המתאים מגיל 0 או סלקל, במידה והחליטו לרכוש סלקל עליהם להחליט האם לרכוש סלקל עם או ללא בסיס. אמנם, השימוש בסלקל ללא בסיס פשוט יותר, […]