חבילות לידה » מוצרים מומלצים וסקירות – בייבילאב » איך אפשר לבדוק אם כסא הבטיחות מותקן נכון ברכב?

איך אפשר לבדוק אם כסא הבטיחות מותקן נכון ברכב?

רוב ההורים בישראל אינם מוכנים להתפשר בנושא מושבי בטיחות לרכב, הם רוכשים במיטב כספם כסאות בטיחות של מיטב המותגים. עם זאת, כ-70% מההורים אינם מתקינים נכון את כסא הבטיחות ברכבם, ועלולות להיות לכך השלכות קשות במקרי תאונה. לכן, יש להשקיע זמן ומחשבה בבחירת כסא הבטיחות בהתאם לגיל הילד, גובהו ומשקלו, אך מעבר לכך יש לשים לב להתקנה נכונה ובטיחותית של מושב הבטיחות ברכב.

לטיפים להתקנת מושב בטיחות לתינוק ברכב לחצו כאן

כללים לבדיקת התקנה נכונה ובטוחה של כסא הבטיחות ברכבכם

חשוב לדעת כי מושבי בטיחות חייבים להיות מעוגנים לרכב בעת הנסיעה, בהתאם להנחיות יצרן הרכב ולהוראות של יצרן כסא הבטיחות. יש שתי דרכים לעיגון מושב הבטיחות במכונית, השיטה הראשונה היא עיגון לנקודות האיזופיקס, כלומר ישירות לשלדת הרכב, השיטה השנייה היא עיגון מושב הבטיחות באמצעות חגורות הבטיחות המותקנות במכונית. למעשה, למעט בוסטרים (מושב מגביה) יש לעגן את מושב הבטיחות לרכב לפני תחילת הנסיעה. כך, במקרה תאונה או בעצירה פתאומית ובלימה חזקה, מושב הבטיחות נותר במקומו.

יש שתי שיטות עגינה עיקריות של מושבי בטיחות – ISOFIX ו-LATCH. בדגמים מסוימים של רכבים יש שיטת עגינה נוספת הנקראת TETHER. נקודות עיגון ישירות לשלדת הרכב מותקנות במכוניות משנת ייצור 2002 ומעלה, הן נמצאות במושב האחורי בין המשענת לספסל הישיבה, כדאי לקרוא בספר הרכב כיצד להשתמש בהן נכון וכדי לאתר אותן אם מתקשים בכך.

מושבי בטיחות איזופיקס

ברכבים חדשים יש נקודות עיגון הנקראת איזופיקס (ISOFIX), מומלץ להתקין את מושב הבטיחות רק לנקודות אלה. עם זאת, חשוב לדעת כי ההמלצה של מומחי הבטיחות היא להתקין את כסא הבטיחות במרכז המושב האחורי, אך ישנם יצרני רכב שלא מספקים נקודות עיגון מסוג איזופיקס במושב האמצעי האחורי, לכן יש להפעיל שיקול דעת ולהחליט האם להתקין את המושב באמצעות חגורות הבטיחות או להעדיף התקנה של המושב באחד הצדדים של המושב האחורי.

על כסא הבטיחות יש תרשים המורה כיצד להתקין נכון את חגורות האיזופיקס או חגורות הבטיחות של הרכב. יש הנחיות ברורות כיצד לעגן נכון את מושב הבטיחות בין אם מושיבים את הילד נגד כיוון הנסיעה ובין אם מושיבים אותו כשפניו עם כיוון הנסיעה.

במידה ומתקינים את המושב ומגלים כי רצועת האיזופיקס קצרה מדי, כנראה שאינכם מתקינים את המושב נכון. כמו כן, חשוב לוודא לפני כל נסיעה כי חגורות העיגון מותקנות היטב למקום ואינן מתפתלות או מסובבות.

בנוסף, יש לוודא כי רצועת האיזופיקס העליונה מחוברת נכון ולמקום המיועד לכך, בהתאם לדגם של כסא הבטיחות שרכשתם. לכן, לפני התקנת המושב ברכב חשוב לקרוא את הוראות היצרן. מומלץ להגיע למתקין מוסמך מטעם ארגון בטרם כדי לוודא כי המושב מותקן נכון, כך גם ניתן לקבל הדרכה כיצד להתקין נכון מושבי בטיחות ברכב, בעיקר אם מעבירים את הכסא מרכב אחד לאחר.

התקנת מושב הבטיחות עם או נגד כיוון הנסיעה

הורים רבים אינם יודעים מתי צריך להושיב את הילד עם כיוון הנסיעה ומתי מומלץ להושיבו נגד כיוון הנסיעה. לכן חשוב לציין כי ההמלצה הגורפת של גורמי המקצוע בתחום קובעת כי מומלץ להושיב ילדים עד גיל שנתיים נגד כיוון הנסיעה. התקנה של כסא הבטיחות נגד כיוון הנסיעה מחייבת את ההורים להתקין את המושב בזווית נכונה כך שהבסיס התחתון של כסא הבטיחות מקביל לקרקע.

כאשר מתקינים את כסא הבטיחות עם כיוון הנסיעה יש להקפיד שהכסא צמוד בחלקו התחתון למושב המכונית, וכי המשענת מותקנת בזווית נכונה המבטיחה את בטיחות הילד בזמן נסיעה וגם נוחה עבורו.

ברכבים רבים יש משענת ראש במושב האחורי, לעתים לא שמים לב ומתקינים את הכסא כך שמשענת הראש משפיעה על זווית מושב הבטיחות. זו אינה התקנה נכונה, יש להרים את משענת הראש ורק אז להתקין את כסא הבטיחות כך שגבו יהיה צמוד למושב הגב והזווית תהיה נכונה, בהתאם להוראות היצרן.

בדיקת התקנה נכונה של מושב הבטיחות

כדי לבדוק האם התקנתם את כסא הבטיחות נכון ברכב חשוב לעגן אותו למקום ולבצע בדיקה כי המושב מהדוק היטב למקומו. עליכם להפעיל מעט כוח ולנסות להזיז את מושב הבטיחות ממקומו. המושב אינו אמור לזוז יותר מ-2 עד 2.5 ס"מ לצד, קדימה או אחורה.

אם מושב הבטיחות זז בקלות ובמקרה שמפעילים מעט כוח ומגלים כי הכסא משוחרר ולא מהודק, יש להדק היטב את הרצועות ולבדוק האם התקנתם את הכסא בהתאם להוראות היצרן. אין להתחיל נסיעה במידה וילד יושב על כסא בטיחות שאינו מעוגן היטב.

הגובה הנכון של חגורות הבטיחות ברכב

חגורות הבטיחות ברכב מיועדות למבוגרים, לכן חשוב להתקין כסא בטיחות בהתאם לגיל, משקל וגובה הילד. יש להקפיד כי חגורות הבטיחות מתאימות לגובה הילד, החגורה יוצאת מחור ייעודי במושב הגב של הכסא האחורי, חשוב לבדוק כי היא קרובה לקו הכתף של הילד. כמו כן, לאחר שהילד יושב בכסא הבטיחות ומהדקים את חגורות הבטיחות, חשוב לבדוק כי החגורה מהודקת על אגן הירכיים וחגורת הכתף מהודקת למרכז בית החזה.

אם אתם מתקשים להתקין את מושב הבטיחות ברכבכם ובמידה ואתם מעוניינים להתקין את הכסא נכון, כדאי להגיע לאחד מסניפי רשת בייבי לאב. מנהלי הסניפים שלנו עברו הכשרה מקצועית להתקנות כסאות בטיחות על ידי ארגון בטרם, ותוכלו לקבל ייעוץ, הדרכה והתקנה נכונה של הכסא, וכמובן לרכוש מושבי בטיחות איכותיים ובטיחותיים בהתאם לגיל, משקל וגובה הילד, ובהתאם להוראות החוק וההמלצות של גורמי הבטיחות.

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב

ברייטקס פופלר

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב הודות לרוחב כסא צר במיוחד רק 43 ס"מ בשילוב טכנולוגיית הידוק בנעילה Click Tight.

סקירת מוצר כסא בטיחות משולב בוסטר צר במיוחד גרקו סלים פיט 3 Lx

הורים רבים פונים אלינו בבקשה לכסא בטיחות צר שייתן פתרון למקרים הבאים: הראשון : הרכבת 2 מושבי בטיחות במושב האחורי של הרכב במצב כזה שיישאר מקום למבוגר אחראי שיוכל לתת מענה לילדים הקטנים במהלך הנסיעה. השני : הרכבת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב לילדים עם הפרשי גיל קרובים ששלושתם צריכים לשבת עם כיוון […]

כסא אוכל לתינוק – למה בכלל צריך אותו ואיך לבחור כסא אוכל לתינוק שיתאים לצרכים שלכם

כיסאות אוכל ®Tripp Trapp סטוקי

להיות הורה לתינוק בפעם הראשונה, זה לגלות עולם חדש של מוצרים, שירותים וצרכים שלא חשבתם עליהם כשהחלטתם להיות הורים.  כשתינוק נולד, ההאכלה מתבצעת על הידיים עם בקבוק או באמצעות הנקה, ללא צורך באביזרים מיוחדים.  ואז הוא מגיע לסביבות גיל חצי שנה ששם התפריט שלו מתחיל להתבסס על אכילת מוצקים, ופתאום אתם מגלים שמדובר בפעולה מלכלכת […]

האם כדאי לקנות כסא בטיחות משומש לתינוק?

ילד יושב במושב בטיחות לרכב

כסא בטיחות לרכב נועד לספק את התמיכה הרצויה לגופו של הילד ולהגן עליו במקרים של עצירות חירום ותאונות. הורים רבים רוכשים כסא בטיחות איכותי ועמיד ממותג מוכר ומוביל, וכאשר נדרש יותר מכסא בטיחות אחד (לשני הרכבים של ההורים, לרכב של סבא או סבתא וכדו') יש שמחפשים כסא בטיחות נוסף משומש במחיר מוזל או שמקבלים בירושה […]