חבילות לידה » מוצרים מומלצים וסקירות – בייבילאב » למה לכסאות בטיחות יש תאריכי תפוגת תוקף?

למה לכסאות בטיחות יש תאריכי תפוגת תוקף?

לקבלת ייעוץ ע"י מתקין מוסמך ניתן להתקשר ל 050-5339030

תקני הבטיחות של כסאות בטיחות לתינוקות ולילדים משתנים אחת לכמה שנים, כאשר גם יצרני הכסאות משפרים את המוצרים שלהם. כיום, יצרני כסאות הבטיחות נוהגים לציין מהו תאריך התפוגה של המוצר, יש יצרנים המשווקים כסאות בטיחות עם תאריך פקיעת תוקף של 5 שנים, יצרנים אחרים מציעים כסאות בטיחות עם תוקף ארוך יותר, לרוב עד 10 שנים מהשימוש הראשון.

הורים רבים בישראל מעוניינים לדעת מדוע יש לכסא בטיחות תאריך פקיעת תוקף, והאם צריך להתייחס לתאריך זה או שמדובר בקנוניה של היצרנים שנועדה להגביר את קצב המכירות ולהכריח הורים לרכוש כסאות חדשים. שאלה זו מהותית גם עבור מי שמתכנן לרכוש כסאות בטיחות יד 2 על מנת להוזיל עלויות ולחסוך כסף. לכן, כדאי לדעת כי כסאות בטיחות סובלים מבלאי טבעי ומנזקים הנגרמים כתוצאה מהתיישנות.

בנוסף, תקני ואמצעי הבטיחות ברכבים החדשים מתקדמים יותר, וכדי לספק הגנה מיטבית לילדים, מומלץ לרכוש רק דגם חדש ובטיחותי העומד בכל התקנים הנדרשים ורצוי להתייחס לנושא תאריך התפוגה ולא לקחת סיכונים מיותרים.

סיבות עיקריות להוספת תאריך תפוגה בכסאות בטיחות

כסאות בטיחות לרכב, סלקלים ובוסטרים נועדו לשמור ולהגן על הילדים, הכסא מעוגן באמצעות נקודות עיגון הנקראות איזופיקס, ומעבר לכך הילד חגור בחגורת הבטיחות. מומלץ להתקין את כסאות הבטיחות במושב האחורי ברכב, בהתאם להוראות יצרן הרכב ולפי המלצות ארגון בטרם ויצרן מושב הבטיחות.

כאשר רוכשים מושב בטיחות חדש, חשוב לבדוק מהו תאריך התפוגה של המוצר. יצרני הכסאות מחויבים להוסיף תאריך תפוגה למוצר, כאשר אין תקן אחיד ומחייב, לכן כל יצרן מציין תאריך שונה.

הסיבות העיקריות להוספת תאריך תפוגה בכסאות בטיחות הן:

  • בלאי טבעי – הכסא מיוצר מפלסטיק קשיח ועמיד, אך לאחר מספר שנים וכתוצאה מחשיפה לשמש, לטמפרטורות גבוהות ולשינויי חום קור, הפלסטיק מתחיל להיסדק, ולאחר מספר שנים הכסא אינו בטיחותי יותר לשימוש.
  • התיישנות – כסאות בטיחות ישנים אינם מתאימים לתקני הבטיחות החדשים ולאמצעים המתקדמים יותר המותקנים ברכבים המודרניים, למשל כריות אוויר בצדי הרכב. כמו כן, כסא הבטיחות מתיישן כתוצאה מבלאי של המכלולים השונים, ואין לקחת סיכונים מיותרים.
  • שינויי תקינה – תקנות הבטיחות בעולם הרכב משתנות בתכיפות גבוהה, לכן כסא ישן אינו מתאים לתקינה החדשה, וחשוב לרכוש כסאות בטיחות העומדים בכל התקנים העדכניים והמחייבים.
  • מדבקות נופלות – על רוב כסאות הבטיחות יש מדבקות שנועדו לסייע להורים לחגור את הילד, לעגן את הכסא נכון ועוד. עם הזמן המדבקות נופלות והמשתמש עשוי לפעול לא נכון, ויש בכך סכנת חיים לילד החגור במושב.

לכן, בקניית כסאות בטיחות עליכם להתייחס לנושא תאריך התפוגה, בין אם החלטתם לרכוש מושב חדש ובין אם אתם רוכשים מושב משומש. כדאי להקפיד על הוראות היצרן, ואין להשתמש בכסא בטיחות ללא תוקף.

זקוקים לכסא בטיחות חדש לילד? גשו עוד היום לאחד מסניפי רשת בייבי לאב והצוות שלנו ישמח להתאים לילדכם את הכיסא המתאים. מנהלי הסניפים שלנו הם גם מתקיני כסאות בטיחות מוסמכים מטעם ארגון "בטרם".

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב

ברייטקס פופלר

ברייטקס פופלר המאפשר התקנת 3 כסאות בטיחות במושב האחורי של הרכב הודות לרוחב כסא צר במיוחד רק 43 ס"מ בשילוב טכנולוגיית הידוק בנעילה Click Tight.

ספורט ליין סיילו 2022 הדגם החדש סקירת מוצר

ספורט ליין סיילו דגם 2022

במאמר זה נסקור את הדגם החדש והמשופר של ספורט ליין סיילו דגם 2022 החברה שמייבאת את עגלות ספורט ליין לישראל נקראת EGST  החברה נמצאת בבעלות משפחת גולדברג שעוסקת בתחום מוצרי התינוקות משנת 1967 והינה אחת החברות הוותיקות ביותר בישראל  ובעברה ייבאה  לישראל עגלות של המותגים פג פרגו, בבה קומפורט וסייבקס.  כיום החברה מייבאת מוצרים של […]

תנוחת ההנקה הנוחה עבורינו

תנוחת ההנקה הנוחה עבורינו

מאת : לירון פיאחוטה, IBCLC. אחד האתגרים של הנקה לאחר הלידה הוא למצוא את התנוחה בה יהיה לנו נוח להניק. התנוחה האידיאלית היא כזאת שלתינוק וגם לאמא יהיה נוח.  הנוחות של התינוק נמדדת ביכולת שלו לינוק לאורך זמן, בכך שאין לו קושי לנשום, כי האף ממוקם לצד השד ולא שקוע בתוכו, בכך שאין לחץ על […]

מבחני ריסוק למושבי בטיחות

ילדה יושבת בכיסא בטיחות

לקבלת ייעוץ ע"י מתקין מוסמך ניתן להתקשר ל 050-5339030 מדי שנה מתקיימים מבחני ריסוק למושבי בטיחות, גם השנה נערכו המבחנים החשובים בהתאם לתקינה החדשה והמחייבת באירופה. כדאי לדעת כי התקינה האירופאית מסוג ELR נחשבת למועדפת בישראל, אך יש גם תקינה אמריקאית לפי התקן 213-FMVSS. ריבוי התקנים עשוי לגרום לבלבול אצל הצרכן בבואו לרכוש מושב בטיחות […]